• ponedeljak, 20. maj 2024.
Smanjene rezerve krvi, potrebni dobrovoljni davaoci
Društvo | Vesti
0 Komentara

Smanjene rezerve krvi, potrebni dobrovoljni davaoci

6. novembar 2021. godine

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i pećinački Crveni krst saopštili su danas da je zbog aktuelne epidemiološke situacije smanjen odziv dobrovoljnih davaoca, pa su smanjene i rezerve krvi svih krvnih grupa. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine poziva davaoce svih krvnih grupa koji su zdravi, da daju krv.

Davaoci krvi koji su primili vakcine protiv virusa Covid-19, mogu dati krv odmah ukoliko su primili Pfizer ili Sinopoharm vakcinu. Davaoci koji su primili Spitnik V ili Astra Zeneca vakcinu, davanje krvi treba da odlože na dve nedelje. Nevakcinisani davaoci takođe mogu dati krv, ukoliko su zdravi.

Krv se može dati u svakoj ovlašćenoj tranfuziološkoj ustanovi ili na akcijama davanja krvi koje se organizuju redovno po godišnjem rasporedu u saradnji sa Crvenim krstom. U Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, krv se može dati svakim radnim danom od 7 do 19 časova. Svaka prva subota u mesecu je radna, od 8 do 12 časova.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: