• subota, 11. maj 2024.
Košarkaški koraci od sedam milja
Sport
0 Komentara

Košarkaški koraci od sedam milja

2. novembar 2021. godine

Šimanovci se mogu pohvaliti da imaju “pravu košarkašku porodicu”. Otac Srećko Matić, trener КК “Pink”, ljubav prema ovom sportu, više nego uspešno, prenosi na svoju decu, Anastasiju (2006.), Lazara (2009.) i Teodoru (2013. godište).

U poslednje vreme, Lazar sve više izbija u prvi plan, te mu, ovog puta, posvećujemo najviše prostora i vremena.

– Imam 12 godina i učenik sam šestog razreda OŠ “Dušan Jerković Uča” – počinje Lazar Matić i nastavlja – košarku treniram od svoje pete godine u КК “Pink”. Već posle prvog postignutog koša, zavoleo sam sport kojim ću se baviti u životu. Sećam se dana kada sam se učlanio u klub, baš kada je bilo slikanje za novogodišnji kalendar. Oduševio sam se kada sam video mnogo dečaka i devojčica u dresovima kluba. Za sve ovo vreme upoznao sam mnogo vršnjaka, posetio više košarkaških kampova. Jedan od njih je bio na Zlatiboru, koji je vodio proslavljeni košarkaš Miroslav Pecarski.

Lazar je uveliko u “takmičarskim vodama”.

– Naš “Pink” se trenutno takmiči u Кvalitetnoj ligi Vojvodine. Nedavno sam dobio poziv u reprezentaciju Vojvodine, za uzrast 2009. godišta i jednom mesečno se okupljamo u Novom Bečeju. To mi je podstrek da još više i jače treniram. Pozivam vršnjake da mi se priključe, da treniraju i da žive svoje snove, baš kao i ja. Želim samo da igram košarku i da upišem sportsku gimnaziju – kaže mladi Lazar.

On svakako zna put kojim želi ići, a ko zna, ako bude ”sve po planu”, možda će Šimanovci jednog dana dobiti “svog Stefa Кarija”, koji je uzor Lazaru Matiću.

Piše: Ž. Radivojević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: