• četvrtak, 29. februar 2024.
Osvećena škola u Kupinovu
Pećinci
0 Komentara

Osvećena škola u Kupinovu

9. avgust 2021. godine

U prisustvu opštinskog rukovodstva na čelu sa predsednikom opštine Pećinci Sinišom Đokićem, direktora i nastavnog osoblja škole i predstavnika Mesne zajednice Kupinovo, 7. avgusta je osvećena zgrada Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu.

Školu je osvetio episkop sremski Vasilije, uz sasluženje arhijerejskog namesnika pećinačkog Bojana Mijanovića i većine sveštenstva pećinačkog namesništva.

Kako je istakao predsednik Đokić, nakon završetka radova na rekonstrukciji i dogradnji ovog objekta uveliko je u toku njegovo opremanje, a škola će 1. septembra biti spremna da primi učenike i predškolce, jer je u okviru škole izgrađen i potpuno novi prostor za vrtić.

„Za obnovu i dogradnju škole Vlada Republike Srbije je izdvojila preko 230 miliona dinara, dok je Opština Pećinci za izradu projektno-tehničke dokumentacije i za opremanje škole izdvojila blizu 10 miliona dinara. Najvažnije je da će deca imati odlične uslove za sticanje znanja, a zaposleni odlične uslove za realizaciju nastavnog programa, jer je ovo trenutno jedna od najsavremenijih škola u Srbiji“ – poručio je Đokić.

Predsednik Đokić je naglasio da pećinačka lokalna samouprava strateški ulaže u školstvo, zdravstvo i sport. U školstvo da bi nam deca bila obrazovana, u zdravstvo da bi deca bila zdrava i, kako je rekao, u sport da bismo decu sa ulice usmerili na sportska borilišta.

Osvećenju škole je prisustvovala i delegacija sa severa Kosova i Metohije koja je ovih dana u poseti opštini Pećinci, a šef delegacije Miodrag Radovanović uručio je priznanja Opštini Pećinci i privredniku iz naše opštine Miloradu Pantiću za nesebičan doprinos izgradnji hrama cara Konstantina i carice Jelene u selu Kamenica, u opštini Leposavić, i opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Severna srpska pokrajina je uzela velikog učešća u izgradnji naše svetinje u Kamenici, a posebno se istakao Sremski okrug. Mi ne bismo mogli da budemo to što jesmo bez ljudi kao što su predsednik Đokić i Milorad Pantić koji nam, zajedno sa ostalim sremskim i vojvođanskim opštinama i našom majkom Srbijom, daju bezrezervnu podršku i dodatnu sigurnost da nismo sami, da nismo ostavljeni i zaboravljeni“ – izjavio je Radovanović.

Direktor škole Zdravko Obrenić naglasio je da će rekonstrukcija škole i dogradnja kojom je dobijeno dodatnih 1.400 kvadratnih metara korisnog prostora, omogućiti optimalne uslove za rad i deci i zaposlenima u školi i vrtiću.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: