• petak, 19. april 2024.
Osveštana zvona i krstovi hrama u obnovi
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Osveštana zvona i krstovi hrama u obnovi

21. jul 2022. godine

Episkop sremski Vasilije posetio je 18. jula Кupinovo, gde je u prisustvu sveštenstva pećinačkog Arhijerejskog namesništva i vernika osveštao nova zvona i krstove crkve Svete Trojice, čija obnova se privodi kraju.

Nakon osvećenja, vladika Vasilije je govorio o velikom značaju ove svetinje i njene obnove i tom prilikom se zahvalio svim trudbenicima i dobrotvorima, Opštini Pećinci i Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na, kako je rekao, bogougodnom delu obnove Svetog hrama.

On je pozvao vernike da 31. jula prisustvuju molitvenom skupu pri podizanju nove kupole tornja hrama, kao i litiji od crkve Svetog Luke do obnovljene crkve Svete Trojice i Arhijerejskoj liturgiji koja će biti održana 7. avgusta.

Arhijerejski namesnik pećinački Bojan Mijanović zahvalio se graditeljima, sveštenstvu, Opštini Pećinci i vernom narodu, a posebno Episkopu sremskom Vasiliju za, kako je rekao, trud, inicijativu, ljubav, žrtvu i molitvu u obnovi kupinske svetinje.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: