• sreda, 21. februar 2024.
Davor Štefanek obišao PU “Zvezdica”
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Davor Štefanek obišao PU “Zvezdica”

27. april 2021. godine

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, kao i generalni sekretar Saveza Goran Marinković, boravili su danas u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici, kako bi snimili situaciju vezanu za dečiji sport u Gradu i unapredili dalju saradnju sa lokalnom samoupravom po tom pitanju, a sve u sklopu akcije “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”.

Delegaciju su dočekali predstavnici mitrovačke lokalne samouprave na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem i načelnikom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Vasiljem Ševom , kao i predstavnici Sportskog saveza Grada, a gosti su, nakon sastanka u Gradskoj kući, posetili mališane u Predškolskoj ustanovi “Zvezdica” u naselju Kamenjar, održavši im čas fizičkog vaspitanja.

– Naš Sportski savez grada ima izuzetnu konekciju i saradnju sa Sportskim savezom Srbije i mi ćemo danas da probamo da dignemo nivo buduće saradnje na viši nivo kroz projekte i programe. Delegacija sportskog saveza Srbije, danas tokom posete Predškolskoj ustanovi “Pčelica”, je našim najmlađima, nadamo se budućim sportistima i šampionima, predstavila projekat predškolskog sporta iz koga će, nadamo se, da se iznedre mnogi sportisti, a naravno i šampioni – istakao je načelnik Ševo.

Prema Štefanekovim rečima, predstavnici Saveza u okviru projekta obilaze ukupno 190 opština i gradova širom Srbije.

– Današnji radni sastanak je standardna procedura Sportskog saveza Srbije. Tokom obilaska svih teritorijalnih sportskih saveza, do sada smo obišli oko 190 opština. Znamo na osnovu istraživanja, a i sami smo svedoci sve većeg broja dece sa deformitetima kičmenog stuba, stopala i nogu, sve većeg broja gojazne dece, dece sa poremećajem pažnje odnosno koncetracije. Vodeći se tim saznanjima program je i osmišljen da preventivno deluje na pomenute probleme i na pravilan razvoj dece. Hvala svim ljudima koji se bave sportom u Sremskoj Mitrovici što su se uključili u ovu akciju predškolskog sporta koju već danas imamo tokom posete dece u vrtiću. Ovo je pilot projekat predškolskog sporta u koji uključujemo vaspitačice, da se održi jedan čas sa decom i da mogu redovno da ih drže svake nedelje sa tom malom decom. Nadam se da će biti i oni zadovoljni projektima koje ima Sportski savez Srbije i da će se u što više njih uključiti. Bitno je da ta mala dečica odmah počnu da vežbaju, da vaspitačice pokrenu tu decu da ne sede samo unutra u vrtićima, nego da i izađu napolje sa njima 45 minuta dnevno i malo vežbaju – rekao je Štefanek.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: