• sreda, 24. april 2024.
Majstori hvataju zalet: počeli radovi na Domu kulture u Staroj Binguli
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Majstori hvataju zalet: počeli radovi na Domu kulture u Staroj Binguli

23. avgust 2019. godine

Dom kulture uStara Binugla: Nakon što smo organizovali veliku-malu priredbu u Domu kulture u Staroj Binguli, nakon što je ispunjeno obećanje mitrovačkog gradonačelnika Vladimira Sanadera i materijal za početak radova na obnovi ovog dečijeg kutka, polako su nedavno počeli radovi na uređenju objekta. Majstori su u stari dom stigli polovinom avgusta i obećavaju da će dati sve od sebe da svoj deo posla odrade što preciznije, brže i kvalitetnije.

Kao što je i obećao na predstavi, majstore vodi Dragan Božić, inače predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B“ kojem ovaj vid aktivizma nije nepoznat i koji se, kako kaže, u radu za druge i sa drugima, prilično dobro snalazi.

– Završeni su pripremni radovi, a nakon toga ćemo lagano, kako prilike budu dopuštale, ulaziti i u dalje radove. Dom je u prilično lošem stanju, pa se već na samom početku vidi da će trebati još materijala, ali to ćemo kupovati postepeno, od novca koji je skupljen na priredbi, rekao nam je Božić.

Glavni majstor ističe da je naročito radostan zbog činjenice da su već tokom prvog radnog dana u Staroj Binguli radililšte obišli najmlađi Bingulci, oni od kojih je, da podsetimo, inicijativa i počela. Po Božićevim rečima, ponudili su svesrdnu pomoć, doneli piće i poručili da će, „ako nešto zatreba, biti tu u selu“.

Pocetak raodva– Naravno, zahvalili smo se na pomoći, oduševili se njihovom srećom koja nam je još jednom pokazala da radimo pravu stvar i da naš trud neće biti uzaludan. Nismo tražili nikakvu pomoć od njih pošto smatram da su oni mali za naše posle, a pored toga, pokretanjem čitave akcije već su dovoljno uradili. Da njih nije bilo na bini, ni nas ne bi bilo u ovom Domu, dodaje on.

Inače, podsećanja radi, mladi Bingulci samoinicijativno su organizovali početkom leta prvu mini-priredbu na kojoj su sakupili neveliku svotu novca, ali su pokazali starijima da oni koji nešto žele, pronađu način da to i ostvare. Nakon toga, pre dva meseca upriličena je i veća priredba u bingulskom Domu kulture, na kojoj je i mitrovački graodnačelnik obećao da samouprava neće ostati gluva na dečiji apel.

Trenutno, u planu je i organizovanje nove priredbe i to u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za nastavak radova. Ali, o tome kada mu vreme dođe.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: