• petak, 19. april 2024.
Povodom Vaskrsa: Prva “Tucijada” u Bloku B
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Povodom Vaskrsa: Prva “Tucijada” u Bloku B

23. april 2019. godine

Sremska Mitrovica – Mesna zajednica “Blok B” nastavlja sa svojim aktivizmom. Naime, povodom Vaskrsa, ovo mitrovačko naselje organizuje u ponedeljak 29. aprila prvu po redu “Tucijadu”. Kako ističe prvi čovek ove Mesne zajednice Dragan Božić, biće to odlična prilika da se, pre svega mališani iz ovog i drugih delova grada okupe, dobro provedu, izigraju, nauče nešto što možda nisu znali u vezi sa narodnim običajima vezanim za Vaskrs, ali i da se oprobaju u tri takmičarske discipline: najjače jaje, najlepša vaskršnja korpica i najlepše jaje. 

Kako to obično biva, Savet Mesne zajednice spremio je i vredne nagrade, koje će dobiti najusoešniji. Dobrodošli su i stariji, kao i oni koji žive van grada na Savi.

– U današnje vreme mladi sve više zaboravljaju tradiciju i narodne običaje, otuđuju se jedni od drugih i sve manje komuniciraju. Zbog toga smo mi došli na ideju da u naselju organizujemo još jednu “ijadu”, sa ciljem da ponudimo alternativu, da ukažemo na nove mogućnosti igranja, druženja i učenja o stvarima koje su večne i neprolazne, kao što je Hristos oko kojeg ćemo se i okupiti, rekao je Božić.

“Tucijada“ će se održati na platou ispred prostorija Mesne zajednice sa početkom u 15:00 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: