• sreda, 21. februar 2024.
U Beški pri kraju izgradnja priključaka fekalne kanalizacije
Projekti | Inđija
0 Komentara

U Beški pri kraju izgradnja priključaka fekalne kanalizacije

16. novembar 2018. godine

Opština Inđija i JKP „Vodovod i kanalizacija“ na teritoriji Mesne zajednice Beška realizuju dva projekta, a reč je o izgradnji kućnih priključaka fekalne kanalizacije i poveznog cevovoda

Piše: G.Majstorović

Izgradnja kucnih prikljucakaLokalna samouprava u opštini Inđija se trudi da obezbedi ranvnomeran razvoj na čitavoj svojoj teritoriji i nema sela u kome se nešto ne radi i ne gradi. U Beški, drugom po veličini mestu u ovoj opštini, u kome po poslednjem popisu živi preko 6.000 stanovnika, lokalna samouprava i JKP „Vodovod i kanalizaccija“ realizuju dva projekta. Radi se na izgradnji kućnih priključaka fekalne kanalizacije i izgradnji poveznog cevovoda Inđija – Beška koji je važan za stabilnost vodosnabdevanja Beške i Čortanovaca. Kako je nedavno izjavio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, ukupna ulaganja u ove projekte na teritoriji Mesne zajednice Beška iznose 85 miliona dinara i to 60 miliona za projekat izgradnje kućnih priključaka fekalne kanalizacije i 25 miliona dinara za povezni cevovod, s tim što se prvi finansira direktno iz budžeta opštine Inđija, dok drugi zajednički finansiraju sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Centar BeskeRadovi na izgradnji kanalizacione mreže i kućnih priključaka u Beški teku planiranom dinamikom, a imajući u vidu da je kanalizacija u ovom mestu početa da se gradi davnih godina kada je prošao glavni kanalizacioni vod, opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Gakom se nada da će se ovaj posao uskoro uspešno završiti, a što je bilo i njihovo predizborno obećanje  Beščanima, ali i ozbiljan segment odgovornosti lokalne vlasti.

Dragan Ibrocic 2– Radovi na izgradnji kućnih priključaka fekalne kanalizacije u Beški izvode se etapno po ulicama i to, u dve-tri ulice istovremeno.U okviru ovog prfojekta urađeno je oko 60 odsto radova, tako da, ako vremenski uslovi dozvole, završetak kompletnog posla će biti za tri nedelje. U pitanju je 13 ulica po projektu, a do sada ovaj posao završen je u centralnom jezgru Beške. Radovi dobro napreduju i veoma se kvalitetno izvode, ali jedini problem na koji nailaze izvođači radova su postojeće instalacije u putnom pojasu za koje nemamo snimke u katastarskom operatu, međutim, to je mali broj havarija. Nadamo se da će se ovaj posao završiti u predviđenom roku – kaže načelnik opštinskog Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj Dragan Ibročić i naglašava da se ovaj projekat kompletno finansira iz budžeta opštine Inđija.

Po rečima direktora inđijskog Vodovoda Dragoljuba Trifunovića, projekat poveznog cevovoda trebao bi do kraja godine da bude završen, a ovaj posao nakon završene javne nabavke pripao je novosadskom „Instel inžinjeringu“, firmi koja radi individualne priključke fekalne kanalizacije u Beški. S izgradnjom poveznog cevovoda u dužini od pet kilometara, kako ističu nadležni u Vodovodu, obezbediće se stabilnost vodosnabdevanja u Beški i Čortanovcima i stvoriće se mogućnost da se interveniše iz inđijskih bunara ako bude potrebno. Takođe, obezbediće se i bolji pritisak vode u sistemu, te se neće događati da određeni delovi naselja imaju slab pritisak.

Projekat „Solidarnost na selu, solidarnost za selo“ sufinansira se sredstvima budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: