• subota, 20. april 2024.
Pinkijevci pobednici igre znanja
Društvo | Zabava | Kultura | Vesti
0 Komentara

Pinkijevci pobednici igre znanja

1. jun 2018. godine

Sremska Mitrovica – U organizaciji Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica, Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ održano je finale kviza „Sirmijum – carski grad“. Kviz se sastojao od više igara : igra znanja, recitovanje, literarni rad, likovni rad i igre spretnosti. Takmičari, na nivou IV razreda osnovnog obrazovanja, koji su prošli selekciju u polufinalu, pokazali su odlično znanje u poznavanju Sirmijuma, našeg drevnog grada, odgovarajući na pitanja, koja su bila pripremljena od strane stručnog žirija: Jelene Nedić, profesora engleskog jezika i književnosti i Gorane Lemajić, dipl. istoričara. Autori literarnih radova, nadmetali su se na temu „Moj grad carski – Sirmijum“, a one najbolje odabrala je članica žirija Zorica Miščević, profesor srpskog jezika i književnosti. Recitatori su govorili stihove iz zbirke pesama za decu, autora Nedeljka Terzića „Cezar u kornetu“, a likovne radove, koji su inspirisani ostacima Sirmijuma, nagradio je član žirija Milan Kardaš, likovni pedagog. Brojni prijatelji kviza pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, obezbedili su bogate nagrade za pobednike iz svih kategorija. 
U ekipnom takmičenju, igri znanja, 1. mesto osvojila je OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, 2. mesto OŠ „Jovan Popović“, a 3. mesto dobila je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. U nadmetanju, najbolji literarni rad, 1. mesto dobio je Ognjen Mišura iz OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“, Mačvanska Mitrovica, 2. mesto Brankica Savić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, a I. mesto osvojio je Stefan Hadžić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđelos. Najbolji u recitovanju bili su : 1. mesto Ana Koviljac iz OŠ „Jovan Popović“, 2. mesto Iva Tenji iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ i 3. mesto Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“ . Prvo mesto za najbolji likovni rad, osvojila je Isidora Nikolić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, drugo mesto dobio je Andrej Čekerinac iz OŠ „Sveti Sava“, a treće mesto dobila je Teodora Stević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: