• subota, 9. decembar 2023.
U toku rekonstrukcija bine u Kulturnom centru
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

U toku rekonstrukcija bine u Kulturnom centru

2. novembar 2023. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je nedavno radove na rekonstrukciji bine u Kulturnom centru Pećinci. Radovi podrazumevaju skidanje postojećeg brodskog poda, nivelaciju bine i postavljanje nove podne obloge Tarafleks koja je trajnija, elastičnija i samim tim bezbednija za igrače i decu koja nastupaju na bini.

On je tom prilikom rekao da je rekonstrukcija bine samo deo radova koji su ove godine izvedeni na uređenju unutrašnjosti Kulturnog centra.

-Opština Pećinci trenutno realizuje brojne kapitalne infrastrukturne projekte, pre svega kada je u pitanju putna i kanalizaciona mreža, ali ne zaboravljamo ni centralnu kulturnu ustanovu, posebno ne u godini kada ona obeležava jubilej. Stav opštinskog rukovodstva je da je važno da deca i mladi iz naše opštine imaju adekvatan prostor u kojem će moći da razvijaju svoje talente, i zato će Opština Pećinci nastaviti da ulaže, ne samo u Kulturni centar Pećinci, već i u domove kulture u svim naseljima – rekao je predsednik Đokić.

Kako je istakao vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Slobodan Stanković samo ove godine u unutrašnje uređenje objekta uloženo je blizu 1,5 miliona dinara.

-Privodimo kraju radove na rekonstrukciji bine, a pre toga smo okrečili hol i sav kancelarijski prostor, zamenili vrata na bočnom ulazu sa šetališta, kupili nov kancelarijski nameštaj, ofarbali stolariju, popravili električne instalacije i postavili novu led rasvetu i LCD ekran, tako da je sada hol, osim što estetski izgleda onako kako nije izgledao decenijama, dobio i potpuno novu funkcionalnost i može da se koristi za održavanje tribina, radionica, izložbi i za rad sekcija – izjavio je Stanković.

On je predsednika Đokića upoznao sa projektom budućeg parternog uređenja sale Kulturnog centra, kojim će biti obuhvaćena zamena sedišta i novo osvetljenje, kako u sali, tako i na samoj bini.

Prethodnih godina završena je kompletna spoljašnja rekonstrukcija Kulturnog centra, koji je izgrađen 1978. godine i u koji od tada nije ozbiljnije ulagano. U okviru rekonstrukcije zamenjen je krov, urađena je nova fasada, postavljen video nadzor i adaptiran je sistem grejanja.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: