• subota, 20. april 2024.
Svi srpski putevi prohodni
Servis
0 Komentara

Svi srpski putevi prohodni

27. februar 2018. godine

JP „Putevi Srbije“ saopštilo je  da su auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni za saobraćaj, ali da se saobraćaj odvija otežano zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, snežnih padavina i mestimično jakog vetra koji stvara nanose.

Zbog najave ledenih dana i temperatura koje će u celoj Srbiji biti čak i do minus 17 stepeni, na snazi je četvrti stepen pripravnosti koji podrazumeva svu raspoloživu mehanizaciju  na terenu 24 časa, dok ekipe putara rade na raščišćavanju snega i čine sve da se saobraćaj odvija na svim putnim pravcima.

– Naglašavamo da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

Raspolažemo sa dovoljnim količinama soli – 68.561,46 tona, kamenog agregata i rizle 102.000 tona, a hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa oko 1500 tona, kaže se u saopštenju.

Državni putevi trećeg prioriteta (lokalni, seoski putevi) čiste se tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog reda.

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja se: mostu “Gazela”, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju “Mečka”,  Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće-Kopaonik itd.

JP “Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: