• petak, 22. septembar 2023.
Na Batrovcima pokušao da prenese neprijavljenih 180.000 evra
Crna hronika
0 Komentara

Na Batrovcima pokušao da prenese neprijavljenih 180.000 evra

8. septembar 2017. godine

Carinici su 8. septembra 2017. godine, na graničnom prelazu Batrovci sprečili unos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 180.000 evra.

automobil pun neprijavljenih devizaKako je saopštila Uprava carina, u ranim jutarnjim časovima za carinsku kontrolu se prijavio 33-godišnji turski državljanin  koji je automobilom ”BMW 3″, holandskih registarskih oznaka, putovao iz Holandije ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je odgovorio da sa sobom nosi samo 8.000 evra i lični prtljag.

mesto skrivanja deviza 2017Detaljnom kontrolom automobila ubrzo je otkriveno da se u gepeku ispod tapacirunga nalazi velika suma deviza koje ovaj putnik nije prijavio.

Devize u apoenima od 10, 50, 100, 200 i 500 evra bile su sakrivene u šupljini predviđenoj za rezervni točak koji je za potrebe krijumčarenja bio izbačen iz automobila

NOVACVozač je priznao da je novac njegov rekavši da je reč o ušteđevini, nakon čega mu je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak deviza privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji će, s obzirom da se radi stranom državljaninu, biti sproveden po hitnom postupku.

– Pokušaji unošenja i iznošenja neprijavljenog novca nisu retkost, mada Uprava carina Srbije neprestalno apeluje na putnike da prijavljuju svaku sumu iznad 10.000 evra što je propisani limit za iznos bez prijavljivanja. Kada prijave novac koji nose sa sobom pri ulasku u zemlju, putnici dobijaju potvrdu da su ga prijavili i sa njom nesmetano mogu da izađu iz Srbije, saopštila je Uprava carina.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: