• sreda, 29. novembar 2023.
Kinezi hoće da grade put Novi Sad – Ruma
Ekonomija
0 Komentara

Kinezi hoće da grade put Novi Sad – Ruma

8. novembar 2016. godine

Novi Sad – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom kineske korporacije China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Srbiji koja je zainteresovana za izgradnju državnog puta IB-21 Novi Sad – Ruma sa tunelom kroz Frušku goru. Reč je o kompaniji za izgradnju puteva i mostova, koja realizuje nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji, saopštila je Pokrajinska vlada.

Predsednik Mirović je u razgovoru istakao da je nakon više od dve godine od kada su Pokrajinska vlada, Vlada Srbije, Grad Novi Sad i opštine Irig i Ruma potpisale protokol o pripremi projekta izgradnje trase autoputa od Rume do Novog Sada – završena priprema idejnog projekta na gotovo celoj trasi puta. To je, kako je naveo, značajan korak za dalju realizaciju projekta, koji će obezbediti izgradnju autoputa dužine 34 kilometra, sa tri i po kilometra tunela kroz Frušku goru.

Direktor CRBC-a u Srbiji Džang Sjaojuen (Zhang Xiaoyuan), istakao je da je delegacija te kompanije koja je danas posetila Pokrajinsku vladu, pre nekoliko dana učestvovala na samitu u Rigi, kada je potpisano nekoliko ugovora između Srbije i Kine za realizaciju infrastrukturnih projekata. Kako je naveo, ta firma je zainteresovana da pored projekta koje uspešno realizuje u našoj zemlji, radi i na ovom značajnom investicionom projektu na teritoriji pokrajine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: