• sreda, 24. april 2024.
Pet dodataka „Sremskih novina“ besplatno za svaku seosku kuću
Društvo
0 Komentara

Pet dodataka „Sremskih novina“ besplatno za svaku seosku kuću

27. februar 2016. godine

Tokom ove godine, jednom u dva meseca, svako domaćinstvo u svim selima na području Sremske Mitrovice dobijaće besplatno po primerak dodatka „Sremskih novina“ posvećen isključivo informacijama koje su važne ljudima koji žive u seoskim sredinama.

„Fruškogorac“, „Mačva“, „Leget“, „Graničar“ i „Laćarak“ nazivi su dodataka – novina koje će, uz novinare „Sremskih“, pripremati i veliki broj saradnika. Tokom ove sedmice, prvi broj svakog dodatka podeljen je seoskim domaćinstvima, a već se priprema i drugi broj.

Uz osnovno izdanje, „Sremske novine“ od oktobra 2012. izdaju i „Sremsku poljoprivredu“, svake godine objavljuju i više specijalizovanih dodataka, pa se može postaviti pitanje: zašto još pet posebih dodataka, na neki način, pet novih novina?

Novine za svako seosko domacinstvoPošli smo od činjenice da u 25 seoskih naselja, u oko 15.500 domaćinstava, živi više od polovine stanovnika gradskog područja Sremske Mitrovice. Bez obzira da li je reč o većem ili manjem selu, događaji i problemi u ovim sredinama zaslužuju da se o njima piše u novinama, ali često takve informacije, u konkurenciji značajnijih tema na nivou Srema, ne pronađu mesto na  stranicama našeg osnovnog izdanja. Zato su „Sremske novine“ otišle korak dalje prihvatajući koncept koji se uveliko primenjuje u razvijenijim državama: novinari i novine dolaze čitaocu na kućni prag, u svaku kuću, u svako domaćinstvo. Nismo izmišljali ništa novo, samo smo primenili „recepte“ kolega iz Slovenije gde regionalni listovi, poput „Sremskih novina“, imaju i po dvadesetak dodataka – novina posvećenih isključivo događajajima u seoskim sredinama.

Komunalni problemi, zdravstvena zaštita, vodosnabdevanje, javni prevoz, rad sportskih klubova, udruženja žena i lovaca, kako žive i rade naši poljoprivrednici na selu, kulturni život, razlike između uslova života u gradu i konkretnoj seoskoj sredini, sve su to teme kojima će se baviti ove svojevrsne seoske novine.

Tri od pet naših novih novina za svaku seosku kuću, izlaziće na 32 strane jer o selu se mora i ima šta pisati. I već izuzetno dobar prijem našeg prvog broja, potvrdio je  opravdanost ideje da svako seosko domaćinstvo dobije novine u kojima će, uz najvažnije informacije iz gradskih vlasti, najveći prostor biti posvećen informacijama o životu, događajima i zanimljivim ljudima iz naših sela.

Selo je bilo i ostalo nepresušan izvor događaja, a kroz pet svojih novih dodataka „Sremske“ će ih (sa)čuvati od zaborava. Ustalom, čuvajući istinu, sremsko selo i sremsku istoriju, „Sremske novine“ su već 55 godina jedan od lidera među regionalnim listovima u Srbiji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: