• nedelja, 19. maj 2024.
Uručeni ugovori o finansiranju projekata udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Uručeni ugovori o finansiranju projekata udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti

1. maj 2024. godine

Nakon sprovedenog javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Beočin za finansiranje projekata udruženja iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti, danas je u Velikoj sali Opštine Beočin upriličena dodela ugovora predstavnicima udruženja koji su učestvovali na ovogodišnjem konkursu.

Ugovore je uručila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je istakla da je Opština Beočin i ove godine izdvojila 1,5 miliona dinara iz lokalnog budžeta za podršku projektima koji dolaze iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti.

-Opredeljeni budžet lokalne samouprave je raspoređen na četiri projekta, a 750.000 dinara dobilo je naše nastarije kulturno-umetničko društvo „Brile“ za projekat „Na radost našu, godine se nižu“ kojim će obeležiti 80 godina svog rada i postojanja. I ove godine sa izdvojenih 250 000 dinara, Opština Beočin podržaće i organizaciju tradicionalne izložbe „Pravoslavlje na internetu“ čiji je 19. godinu zaredom domaćin Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja „Beofoto“. Tu je i naš KUD „Mladost“ iz Luga koji su pripremili brojne aktivnosti u 2024. godini i učešće u manifestaciji „Pod lipom se hladimo, medom se sladimo“ za šta je izdvojeno 400 000 dinara. Novina na teritoriji naše opštine je i Društvo novih medija koje je steklo uslove da konkuriše i ove godine podržaćemo realizaciju njihovog jubilarnog programa „20 godina rada „Ars akademije““ sa opredeljenih 100 000 dinara – rekla je Janković.

Janković je potpisnicima ugovra uputila srdačne čestitke poželevši im mnogo sreće u radu i realizaciji ovogodišnjih projektnih aktivnosti.

Ovogodišnje rezultate sprovedenih konkursa kao i listu rangiranja prijavljenih predloga projekata možete pogledati OVDE.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: