• nedelja, 19. maj 2024.
Za podršku poljoprivredi 106,6 miliona
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Za podršku poljoprivredi 106,6 miliona

7. april 2024. godine

Većinom odborničkih glasova na 35. sednici Skupštine Grada sremska Mitrovica između ostalih usvojen je i Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Sremska Mitrovica za 2024. godinu, a o čemu je reč objasnio je načelnik resorne uprave Vladimir Nastović.

Prema rečima Nastovića Program se ne razlikuje u velikoj meri u odnosu na prošlogodišnji, odobren je od strane Ministarstva poljoprivrede, a ukupan budžet predviđen za njegovu realizaciju iznosi 106,6 miliona dinara.

-Najvažniji radovi u ovom Programu mera podrške odnose se na privođenju kraju procesa komasacije u Katastarskoj opštini Divoš. Komasacija neće biti gotova ove, već otprilike krajem aprila 2025. godine. U narednim mesecima biće izvršeni najteži i najobimniji radovi, tako da su značajna sredstva u tom pravcu i usmerena. Deo iz budžeta opredeljen je i za uređenje i održavanje kanalske mreže, obezbeđivanje odbrambenih mehanizama u slučaju elementarnih nepogoda, nabavku protivgradnih raketa, zatim i za analizu kvaliteta zemljišta koja će za naše poljoprivrednike biti besplatna, baš kao i kontrola aparata i uređaja za zaštitu u biljnoj proizvodnji – rekao je Nastović.

Načelnik je dodao da će, a što je novina u odnosu na prošlu godinu, poučeni iskustvom kada je olujno nevereme načinilo štetu procenjenu na preko 20 miliona dinara, Uprava za poljoprivredu preko Agencije za ruralni razvoj subvencionisati deo plaćene premije osiguranja u poljoprivredi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: