• nedelja, 19. maj 2024.
Realizovana još jedna akcija preventivnih pregleda
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Realizovana još jedna akcija preventivnih pregleda

15. april 2024. godine

Crveni krst Pećinci je u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine organizovao je 12. aprila u šimanovačkom Domu kulture preventivne preglede za starije građane.

Akcija opštih zdravstvenih pregleda kao što su merenja krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, nivoa holesterola i zasićenje kiseonikom realizovana je u okviru projekta „HEAL“ – zdravije starenje u prekograničnom regionu, a po rečima Gordane Konjević sekretara pećinačkog Crvenog krsta, cilj akcije je očuvanje i opšta prevencija zdravlja građana, ali i njihova edukacija.

-Preglede su obavljali obučeni volonteri u okviru projekta „HEAL“, a odziv građana je bio zadovoljavajući kao i na prethodnoj akciji u Pećincima. Ove akcije su pokazale da su ljudi zainteresovani za ovakav način preventivnih pregleda, naročito starija populacija koji i jesu ciljna grupa ovog projekta, tako da će Crveni krst u narednom periodu sprovoditi ove akcije i u drugim naseljenim mestima naše opštine – rekla je Konjević.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: