• nedelja, 19. maj 2024.
Položeni venci na grob junaka sa Košara u Klenku
Vesti | Ruma
0 Komentara

Položeni venci na grob junaka sa Košara u Klenku

13. april 2024. godine

Klenak-

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Mile Jelić i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Ninoslav Jovanović, položili su vence na grob Dejana Kostića, mladića romske nacionalnosti koji je život dao 12.aprila 1999.u borbama na Košarama. Vence su u ime Opštine Ruma položili Aleksandra Ćirić Bošković, predsednica i Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Ruma, kao i predstavnici Udruženja ratnih veterana sa Košara, ratnih veterana iz narodnooslobodilačkih ratova u Srbiji, Udruženja ratnih vojnih invalida Ruma i građani.
Dejan Kostić se iz Austrija dobrovoljno prijavio da služi vojsku. Od 2021.godine, ulica u Klenku kojoj je živeo nosi njegovo ime.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: