• sreda, 21. februar 2024.
DNV: Večeras film i tribina o Svetozaru Markoviću
Društvo
0 Komentara

DNV: Večeras film i tribina o Svetozaru Markoviću

20. decembar 2023. godine

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) poziva novinare, studente novinarstva i sve zainteresovane na tribinu i projekciju filma o Svetozaru Markoviću Tozi, koje će biti održane 20. decembra, od 19 sati, u knjižari Bulevar Buks, Bulevar Mihajla Pupina 8 u Novom Sadu.

Pokretač i urednik brojnih listova u Vojvodini Toza Marković ubijen je pre 80 godina braneći novine koje je uređivao. Njegovi saborci nastavili su da štampaju i ilegalno dele “Slobodnu Vojvodinu”, poslednji list koji je Toza pokrenuo, a koji je 1953. promenio ime u ,,Dnevnik“.

Zašto se danas, posebno u medijima, pravi otklon od antifašističke tradicije, zašto olako zaobaravljamo istinske heroje, zašto zaboravljamo novinare koji su rizikovali život radeći svoj posao – neka su od pitanja o kojima će govoriti radio voditelj Daško Milinović, urednik portala 021 Zoran Strika i sociolog i publicista Aleksej Kišjuhas. Moderator tribine biće novinar i sociolog Predrag Rava.

Skup će početi premijerom dokumentarnog filma “Slova od baruta” u režiji novinara i publiciste Miljana Vitomirovića.

Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl uns.dnv@gmail.com i navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: