• četvrtak, 16. maj 2024.
Кoncert trija „Heroine”
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Кoncert trija „Heroine”

7. novembar 2023. godine

Renomirane umetnice iz Novog Sada, članice Trija „Heroine”, održaće koncert u Baroknoj sali „Muzeja Srema” u Sremskoj MItrovici u sredu, 15. novembra sa početkom u 18 sati.

Кsenija Mijatović Кorom (flauta), Veronika Antunović Marić (oboa) i Slobodanka Stević (klavir) kao kamerni sastav nastupaju još od 2013. godine. Održale su brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu, a posebno se izdvajaju njihove koncertne turneje u Italiji (Padova, Venecija, Udine). Izvođački repertoar Trija „Heroine” obuhvata muzička dela različitih epoha, sa posebnim akcentom na za njega originalno pisana dela.
Repertoar kojim će se pomenute umetnice predstaviti na koncertu u Sremskoj Mitrovici obuhvata dela nekoliko eminentnih svetskih i domaćih kompozitora (Mel Boni, Malkolm Arnold, Herman Beftink, Dušan Radić, Isidora Žebeljan, Aleksandra Vrebalov). Biće to sjajna prilika da se i u Sremskoj Mitrovici, sa svim ljubiteljima kamerne muzike, obeleži desetogodišnjica rada Trija „Heroine”.

Кoncert je omogućio Sokoj, a organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: