• četvrtak, 30. novembar 2023.
Ministar Goran Vesić obišao radove na putu Laćarak – Čalma
Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Ministar Goran Vesić obišao radove na putu Laćarak – Čalma

27. oktobar 2023. godine

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić zajedno sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović obišao je radove na rehabilitaciji puta Laćarak – Čalma i tom prilikom istakao značaj obnove lokalnih saobraćajnica. Završetak radova očekuje se za 15 dana.

-Ove godine smo odvojili preko 350 miliona evra za rehabilitaciju lokalnih puteva koji su predstavljali problem i otežavali život ljudi. Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u 2023. uradićemo skoro 23 kilometara puteva, što je investicija oko 600 miliona dinara. Na teritoriji Republike Srbije ove godine ugradićemo 6,5 miliona tona asfalta, od čega na teritoriji Sremskog okruga oko 600 hiljada tona asfalta. Naša obaveza je da pomognemo izgradnju ovakvih puteva – rekao je ministar Vesić.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice podsetila je da je put Laćarak – Čalma urađen 1972. godine, istakavši značaj ulaganja u lokalne saobraćajnice koje spajaju grad na Savi sa selima i Fruškogorjem.

Grad je konkurisao kod resornog ministarstva za rekonstrukciju puta Noćaj – Radenković, a trenutno su u toku radovi i na saobraćajnici Sremska Mitrovica – Manđelos.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: