• sreda, 27. septembar 2023.
U novu školu sa besplatnim udžbenicima i poklon paketima
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

U novu školu sa besplatnim udžbenicima i poklon paketima

4. septembar 2023. godine

Prvog dana nove školske godine 64 dece iz Brestača ušlo je u novi objekat osnovne škole i predškolske ustanove. Kompletna rekonstrukcija objekta je zajednički poduhvat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Opštine Pećinci, a ukupna vrednost investicije je 50 miliona dinara.

Obnovljeni objekat su svečano otvorili predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, direktorka Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci Milijana Srdić, direktorka Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci Anita Volčevski i predsednik Saveta mesne zajednice Brestač Branislav Kovačević.

Predsednik Đokić je u svom obraćanju okupljenim učenicima i roditeljima istakao da je opštinsko rukovodstvo kao jedan od ključnih ciljeva sebi postavilo unapređenje obrazovnog sistema u našoj opštini.

-U prethodnom periodu već su kompletno rekonstruisane osnovne škole u Karlovčiću i Kupinovu, a u Šimanovcima je izgrađen potpuno novi, savremeni objekat vrtića. Nešto ranije izgrađeno je i potpuno novo krilo srednje škole u Pećincima, u kojem danas naši srednjoškolci imaju priliku da uče u najsavremenijim kabinetima, kakvi ne postoje ni u većim sredinama od naše. Adaptacijom neiskorišćenog prostora obezbedili smo i novi vrtić za decu u Ogaru. Do sada je blizu milijardu dinara uloženo u škole i vrtiće. Trudimo se da ne zapostavimo ni jedan segment obrazovanja. Danas otvaramo školu u Brestaču, a uskoro počinjemo sa rekonstrukcijom škole u Pećincima. U planovima lokalne samouprave je i rekonstrukcija škole u Popincima – rekao je Đokić.

On je naglasio da je u svim naseljima, u kojima su rekonstruisane škole, nov prostor dobila i Predškolska ustanova.

-Pred nama je i rekonstrukcija vrtića u Pećincima, kao i rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Obrežu. Ove dve kapitalne investicije će označiti konačno kraj liste čekanja za upise u vrtić i omogućiti svim roditeljima, koji to žele, da svoje dete upišu u predškolsku ustanovu. Mi smo opština koja je među prvima u Srbiji po industrijskom razvoju i nastavićemo da ulažemo u škole i vrtiće, dok i u razvoju obrazovanja ne budemo među prvima u Srbiji, i dok deca u svih 15 naših naselja ne budu imala jednako dobre uslove za učenje, kakve imaju njihovi vršnjaci u većim sredinama. Ovako velika ulaganja u obrazovanje ne bi bila moguća bez svesrdne podrške predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, koji već godinama pokazuju veliko razumevanje za potrebe naših građana i naše dece, i ja sam ubeđen da ta podrška neće izostati ni u budućnosti – poručio je predsednik Đokić i pozvao decu da novi objekat maksimalno iskoriste da steknu znanje koje će im u budućnosti biti temelj uspeha u životu.

Osnovce od prvog do petog razreda u svim školama na teritoriji pećinačke opštine su dočekali besplatni udžbenici, a lokalna samouprava je ove školske godine kupila udžbenike za 1.164 dece. Kao i prethodnih godina, svi prvaci su od Opštine na poklon dobili rančeve sa školskim priborom.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: