• četvrtak, 22. februar 2024.
Raspisan javni poziv za podsticaje za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka i hmelja
Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Raspisan javni poziv za podsticaje za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka i hmelja

18. jul 2023. godine

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka i hmelja za 2023. godinu.

Ovim pozivom opredeljena su sredstva za nabavku sadnica voćaka i hmelja; nabavku naslona za proizvodne zasade voćaka i hmelja; pripremu, obradu zemljišta, kopanje jamića za sadnju i sadnju, odnosno za nabavku supstrata sa sertifikatom za proizvodne zasade borovnice i/ili maline, sa postavljenim sadnicama borovnica i/ili malina u saksijama/vrećama, kao i supstrata za klasične zasade borovnica i/ili malina na bankovima i hemijsku analizu zemljišta sa preporukom đubrenja zemljišta za sadnju, odnosno ispitivanje mehaničkog sastava zemljišta.

Zahtevi se podnose u periodu od 17. jula do 17. avgusta 2023. godine (za proizvodne zasade jagoda podignute u trećem kvartalu 2023. godine, u periodu od 17. jula do 15. septembra 2023. godine) preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Tekst Javnog poziva možete pronaći OVDE.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: