• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Mladost za budućnost
Sport
0 Komentara

Mladost za budućnost

11. jul 2023. godine

Podelom bodova u Manđelosu protiv FК „Fruškogorac“ spuštena je zavesa na jednu za „Podrinje“ iz Mačvanske Mitrovice turbulentnu sezonu punu uspona i padova. Кlub iz Male Mitrovice prvenstvo je završio na 11. mestu na tabeli Sremske lige, što je, prema rečima Sretena Uglješića iz uprave, solidan uspeh uzimajući u obzir činjenicu da je „Podrinje“ nastupalo u podmlađenom sastavu. Prosek godina tima bio je 19,5, odnosno na pojedinim utakmicama i manji.

-Ne smemo biti prestrogi, 11. mesto nije nešto čime bi se hvalili, ali ukoliko sagledamo sve što se dešavalo u klubu, odnosno sa našim igračkim kadrom, možemo i moramo biti zadovoljni. U prolećnom delu sezone smo imali velikih problema sa povređenim igračima i teret igre su na sebe preuzeli dečaci iz omladinskog i kadetskog pogona „Podrinja“, na tu decu smo neizmerno ponosni i krajnje smo im zahvalni na svemu što su pružili svom klubu. Na naše prijatno iznenađenje odluka da podmladimo ekipu se pokazala ispravnom i sada imamo veliku prednost da za nas igraju dečaci, momci od 16, 17, 18 godina koji iza sebe imaju iskustvo igranja za seniorski tim – kaže Sreten.

Uglješić ističe da je Fudbalski klub „Podrinje“ izuzetno ponosan na sve mlađe kategorije.

-U našem klubu imamo i dve mlađe takmičarske selekcije omladince i kadete koji se takmiče u Drugoj kvalitetnoj ligi Vojvodine. Omladinci zauzimaju sredinu tabele, a kadeti su su se pozicionirali na visoko drugo mesto, što nam je još jedan pokazatelj da su mlađe kategorije budućnost u koju mora da se ulaže i kojoj mora da se posvećuje adekvatna pažnja. Takođe pri klubu radi i školica fudbala koja broji oko 60 dece, a u planu nam je da i selekcija pionira krene sa takmičarskim delom od septembra – objašnjava Mačvanin.

U toku ove godine „Podrinje“ je odigralo i brojne prijateljske utakmice i to protiv ekipa „Mačve“ iz Šapca i beogradskog „IMT“-a, a organizovano je i pet humanitarnih susreta u cilju prikupljanja novčane pomoći teško obolelim sugrađanima.ž
-Još jedna sezona je iza nas, malo da odmorimo, pa pravimo planove za naredno prvenstvo. Zahvaljujem se svima koji su nam davali podršku, pogotovo onima koji nas nisu napušptali kada smo se nalazili u teškoj situaciji, zatim našem generalnom spozoru kompaniji Vahali i naravno Gradu Sremska Mitrovica. Vidimo se na jesen na „Čika Mišinom“ stadionu, da jači i još bolji sa našim mladim momcima pokažemo koliko vredi i koliko je veliko „Podrinje“.

D.T.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: