• ponedeljak, 25. septembar 2023.
DVD NIKINCI: Osvetlali obraz Srema
Društvo | Ruma
0 Komentara

DVD NIKINCI: Osvetlali obraz Srema

28. jul 2023. godine

Predstavnici podmlatka Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Nikinaca, devojčice i dečaci od šest do 12 godina, učestvovali su polovinom meseca na Državnom vatrogasnom takmičenju u Novom Sadu.

Nikinčani su jedini iz Srema koji su uzeli učešće u ovom takmičenju, a u svoje selo su se vratili sa peharima i zahvalnicama.

Prema rečima komandira Mileta Bunčića, deca su zadovoljna i vratila su se puna pozitivnih utisaka. Za svoje godine, na takmičenju su pokazali izuzetnu sposobnost i znanje, pa su, primera radi, brentaču upotrebili za samo 31 sekundu.

Svest o značaju postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva u selu je, kako ističe Bunčić, na prilično visokom nivou, o čemu svedoči i nekoliko desetina mališana uključenih u rad društva. U prostorijama Vatrogasnog doma, za njih se redovno organizuju različite edukacije, gde najmlađi Nikinčani uz igru i druženje, odvojeni od društvenih mreža i video igrica, usvajaju prave vrednosti.

Među tim vrednostima, najvažnija je, može se reći, i komšijska solidarnost. S tim u vezi, ovih dana su i stariji nikinački vatrogasci dali primer svom podmlatku, i tokom olujnog nevremena koje je zahvatilo Srem, odmah izašli na dve intervencije.

– Upravo u tome se ogleda značaj DVD-a u manjim sredinama. Mi ne možemo čekati da neko drugi misli o nama prilikom različitih nepogoda, nego moramo da se staramo da budemo spremni i o svom selu brinemo sami. Naši vatrogasci su uvek spremni za akciju, imamo podršku čitavog sela, a, što je najvažnije – jednog dana, ima ko i da nas nasledi – kaže Mile Bunčić.

N. Milošević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: