• nedelja, 14. jul 2024.
Osmog jula počinje “Leto na Savi”
Društvo | Zabava | Kultura | Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Osmog jula počinje “Leto na Savi”

20. jun 2023. godine

I ove godine u organizaciji Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica na gradskoj plaži biće održana manifestacija “Leto na Savi”.

Program podrazumeva kreativne aktivnosti, kao i niz muzičkih i kulturnih dešavanja, koji su namenjeni najmlađim sugrađanima.

Manifestaciju je na konferenciji za novinare održanoj danas u Turističkom info centru najavio Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport.

-Kao i prethodnih godina i ovo leto biće ispunjeno kulturno-zabavnim sadržajem. Naši najmlađi sugrađani nestrpljivo čekaju da se Sava potpuno povuče i da ponovimo druženja od prethodnih godina. Od 8. jula, na starom mestu, na Gradskoj plaži, za decu će biti organizovane različite radionice. Gradska uprava za kulturu i sport svake godine teži ka tome da obogati kalendar kulturno-zabavnih sadržaja, sa akcentom na ono što se do sada pokazalo kao dobro, ali da uvek imamo i nešto novo, što bi aktuelnu sezonu moglo da istakne u odnosu na prethodne. Jul mesec će i ove godine biti rezervisan za najmlađe, ali nećemo zaboraviti ni omladinu, ni ostale sugrađane. Ono, čemu se svi najviše radujemo ovog leta jeste bioskop na otvorenom, koji će biti pravo osveženje i nešto što će, siguran sam, obradovati sve Mitrovčane. Avgust mesec, mesec festivala u gradu na Savi, zasigurno je doprineo tome da se naš grad istakne, pre svega u zemlji, ali i u regionu. Letnji festivali, Srem folk fest i Vinski park, dovode brojne goste iz zemlje i inostranstva, a sigurni smo da će ove godine i muzički festival, koji će se održati na terenu „Partizana“ i ugostiti velika imena sa naše muzičke scene, učiniti ovo leto nezaboravnim. Ovom prilikom želim da pozovem sve naše sugrađane da prate kalendar manifestacije „Leto na Savi“, i da nam se pridruže” – rekao je načelnik Vasilj Ševo.

Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, podsetio je da će 2. septembra na plaži biti održano prvo OCR takmičenje u gradu.

Svi se jako radujemo ovom događaju, s obzirom na to je reč o jednom kompleksnom sportskom spektaklu, koji želimo da iskoristimo i za promociju našeg grada kao nekadašnjeg Sirmijuma. Ono što je veoma važno za Turističku organizaciju Grada Sremska Mitrovica jeste činjenica da su manifestacije prerasle lokani karakter i znatno doprinose broju turista koji dolaze u Sremsku Mitrovicu. Mi ćemo težiti ka tome da turiste što duže zadržimo u našem gradu i da iskoristimo sve potencijale na pravi način – rekao je Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

LETO NA SAVIPROGRAM

8. jul U TOM PISMU PIŠE… (kreativna radionica)
9.07. KLICE I POGANICE (kreativna radionica)
15.07. MUZIKA JE MOJ SVET (muzička radionica)
16.07. LOPTICOM ĆU TE, LOPTICOM ĆEŠ ME (radionica pustovanja vune)
22.07. LUDI LETNJI PLES (plesna radionica salse)
23.07. KAD PORASTEM BIĆU SPASILAC (edukativna radionica povodom Svetskog dana prevencije utapanja)
29.07. NACRTAJ MI SAVSKU BAJKU (kreativna radionica)
30.07. RADOST JE U IGRI (sportska radionica)

AVGUST
11 – 14.08. SREM FOLK FEST (Žitni trg)
15. 08. TAMBURICA FEST (Žitni trg)
18 -20. 08. Muzički festival „IN FRONT OF ART“ (sportski teren „Partizan“)
26.08. Vinski park (Gradski park)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: