• sreda, 24. jul 2024.
Novi put za veću bezbednost
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Novi put za veću bezbednost

29. jun 2023. godine

Na putu Prhovo – Šimanovci u toku su radovi na nanošenju finalnog, habajućeg sloja asfalta, a radove je juče obišao predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, koji je tom prilikom istakao da će novi put biti jedna od najmodernijih saobaćajnica na teritoriji pećinačke opštine.

-Put nije samo rekonstruisan već je i proširen na 6,2 metra, pa će biti mnogo bezbedniji za vozače. Ovo je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica, ne samo u opštini Pećinci, već i u okruženju. Veliki broj radnika iz naše, ali i iz okolnih opština svakodnevno na posao u šimanovačkoj radnoj zoni dolazi ovom saobraćajnicom, a ovaj put vodi i ka Beogradu, tako da je izuzetno važno što će ubuduće saobraćaj biti mnogo bezbedniji – izjavio je Đokić i dodao da će nakon nanošenja završnog sloja asfalta biti urađena i nova horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija.

Predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci i pokrajinski poslanik Aleksandar Mandić kaže da Opština Pećinci već godinama radi na povećanju bezbednosti u saobraćaju i da je ovo još jedan korak u tom smeru.

-Put je bio u veoma lošem stanju, ali to je sada iza nas. Građani Šimanovaca će sada imati mnogo bolju i bezbedniju vezu sa sedištem naše opštine, a kako bi novi put mogao da dovede do povećanja brzine odvijanja saobraćaja u samom naselju, u Šimanovcima ćemo postaviti dodatne ležeće policajce, kakvi već postoje u Prhovu. Na taj način ćemo saobraćaj učiniti bezbednijim za naše meštane – rekao je Mandić.

Ivan Konjević, predsednik Saveta mesne zajednice Prhovo, naglašava da su meštani Prhova na novi put čekali nekoliko decenija.

-Ovim putem prolaze prema Beogradu vozila iz Šapca i Loznice, što stvara veliko opterećenje. Kada su u pitanju meštani Prhova, velika većina njih je zaposlena upravo u Šimanovcima i svakog dana putuje na posao. Kada se završe radovi putovaće mnogo bezbednije, jer će novi prošireni put biti kao aerodromska pista – ocenio je Konjević.

Vrednost radova na rekonstrukciji deonice puta duge 5,1 kilometar je 188 miliona dinara, izvodi ih preduzeće „Sremput“, a finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: