• sreda, 17. jul 2024.
Pripadnici MUP-a u kontroli autobusa i vozača autobusa koji prevoze decu
Društvo | Vesti
0 Komentara

Pripadnici MUP-a u kontroli autobusa i vozača autobusa koji prevoze decu

15. maj 2023. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, imajući u vidu da je u toku period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativnih nastava, u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja sprovode mere kontrole da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece.

Iz Ministarstva podsećaju da je organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača.

Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece taksativno su navedeni uslovi koje moraju ispunjavati autobusi kojima se vrši prevoz ekskurzija, odnosno uslovi koje moraju ispunjavati vozači koji vrše prevoz dece.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polazak na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi.

Foto: ilustracija

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: