• četvrtak, 22. februar 2024.
Humanitarni bazar Medicinske škole “Draginja Nikšić”
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Humanitarni bazar Medicinske škole “Draginja Nikšić”

10. maj 2023. godine

Srednja medicinska škola “Draginja Nikšić” u ponedeljak, 15. maja organizuje humanitarni bazar za Aleksandru Dinić u centru Sremske Mitrovice.

U okviru bazara građani će moći u potpunosti besplatno da provere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, kupe kozmetičke proizvode od farmaceuta, a fizioterapeuti će raditi korektivne vežbe i masažu.

U maju mesecu 2022. godine Aleksandra odlazi na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Magnetna rezonanca pokazuje veliku promenu na mozgu nakon čega je hitno hospitalizovana. Aleksandri je u junu mesecu 2022. godine na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet uzorak za patohistološku analizu. Nakon par nedelja analiza je pokazala da se radi o visokogradnom difuznom gliomu, koji nažalost nije operabilan. Dodatne genetske analize rađene u inostranstvu su pokazale da se radi o zloćudnom karcinomu – Glioblastomu WHO gradus 4.

Kako su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene neohodno je što pre nastaviti lečenje u inostranstvu na jednoj klinici gde će se nakon sprovedenih analiza odrediti ciljana terapija za Aleksandru a nakon toga i izraditi vakcine od njenog tumorskog tkiva.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, terapije, specijalističke preglede i analize, putne i troškove smeštaja tokom lečenja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: