• sreda, 17. april 2024.
Uskoro oaza za pecaroše
Društvo | Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Uskoro oaza za pecaroše

15. april 2023. godine

Nakon godinu dana, koliko je trajalo prikupljanje dozvola i dokumentacije, Borko Milovanović iz Sremske Rače počeo je da uređuje priobalje na parceli koja inače pripada “Mitrosremu”, a gde on ima u planu da sagradi budući raj za pecaroše.

-U toku je druga faza u kojoj se uređuje deo obale do šume, a u trećoj, završnoj fazi, sledi uklanjanje šaša i trave u priobalju. Nakon toga predstoji poribljavanje i nadam se da će uskoro to zaživeti više kao komercijalni revir, odnosno ne kao klasični ribnjak za uzgoj i prodaju ribe, nego isključivo kao mesto za sport i rekreaciju. Vrste ribe koje će se tu nalaziti su šaran i amur, a pecanje će biti po principu “uhvati i pusti” – kaže Borko Milovanović iz Sremske Rače i dodaje da je u ovom poslu zajedno sa svojim prijateljem Daliborom Nikolićem.

Borko se nada da će ribnjak doprineti razvoju seoskog turizma u Rači, te da će i drugi meštani biti inspirisani da možda realizuju neke svoje ideje, kako bi iskoristili prirodno bogatstvo i turistički potencijal koje njihovo selo ima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: