• četvrtak, 25. april 2024.
Vredna donacija Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović”
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Vredna donacija Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović”

16. januar 2023. godine

Grad Sremska Mitrovica donirao je kombi vozilo za prevoz učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ i korisnika Dnevnog boravka. Vrednost donacije iznosi oko 1,8 miliona dinara, a načelnik Uprave za socijalnu žaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, danas je simbolično direktoru škole Negovanu Nikoliću uručio ključeve.

Prema rečima načelnika, u pitanju je izuzetno vredna donacija koja će omogućiti brži, jednostavniji i bezbedniji dolazak do škole i Dnevnog boravka, odnosno povratak kućama đacima i osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim pratiocima.

-Lokalna samouprava osluškuje probleme svih svojih građana i u skladu sa njima radi kako bi podigli kvalitet života i rešili postojeće probleme. Upravo s tim u vezi obezbedili smo jedno kombi vozilo za školu i Dnevni boravak pri školi „Radivoj Popović“. Inače, moram da napomenem, da za usluge upravo Dnevnog boravka iz gradskog budžeta se izdvaja preko 52 milina dinara, plus 800.000 dinara za pute troškove korisnika boravka i njihovih pratilaca – rekao je Riđošić i kratko podsetio da se dobra saradnja sa školom i boravkom ogleda i kroz brojne druge zajedničke aktivnosti i projekte, a jedan od njih je svakako prošlogodišnje uređenje prostorija na Žitnom trgu.

Kako je objasnio direktor škole Nikolić, škola je do sada imala dva kombija, međutim potrebe su iziskivale najmanje još jedno vozilo.

-Zahvaljujući donaciji Grada Sremska Mitrovica već od 7 sati jedna linija će kretati iz Sremske Rače, druga linija iz Zasavice, odnosno iz Mačve, dok će treća linija kupiti učenike i korisnike iz grada. Do 9 časova svi đaci i korisnici usluga Dnevnog boravka će biti u našim prostorijama, što ranije nije bio slučaj. Izuzetno mi je drago što je lokalnasamouorava prepoznala naše potrebe i što zajednički radimo na unapređenju kvaliteta života ne samo naših korisnika, već i njihovih porodica – rekao je Nikolić.

Direktor je istakao i da ni jedna usluga Dnevnog boravka nema participaciju, odnosno da su sve besplatne.

Stručna saradnica i organizator praktične nastave Tamara Ivanov povela je načelnika Riđošića u obilazak kabineta za životne veštine koji je nedavno potpuno preuređen i kompletno opremljen. U tom prostoru radiće se grupno, ali i invidivudalno sa đacima koji će imati priliku da razviju neke od osnovnih životnih navika – operu sudove, pripreme hranu, peglaju…

D.T.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: