• subota, 24. februar 2024.
Veče romske muzike 15. decembra
Društvo | Zabava | Pećinci
0 Komentara

Veče romske muzike 15. decembra

7. decembar 2022. godine

Završni koncert u okviru 5. Sajma kulture mladih na selu, koji organizuje Kulturni centar „Pećinci“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Pećinci, biće u znaku romske muzike.

Celovečernji koncert instrumentalne romske muzike održaće se u četvrtak 15. decembra u sali pećinačkog Kulturnog centra sa početkom u 20.00 časova, a ulaz na koncert za sve posetioce biće slobodan. Na koncertu će nastupiti dvadesešestogodišnji violinista Aleksandar Bunčić iz Pećinaca sa prijateljima – Aleksandrom Acom Dimitrijevićem (harmonika), Bojanom Stanojevićem (bas kontra) i Nenadom Jovanovićem Mocartom (klavijatura), dok je specijalni gost večeri violinista Dušan Mulić.

„Sajam kulture mladih na selu“ je kulturno-umetnička i obrazovna manifestacija nastala je u godini kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada najveće ustanove kulture u opštini Pećinci. Ove godine publika je tokom jeseni imala prilike da uživa u književnoj večeri, pozorišnoj predstavi i koncertu duhovne, sremačke i etno muzike, a kao kruna projekta je veče posvećeno romskoj muzici.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: