• sreda, 24. april 2024.
Održana konstitutivna sednica Saveta roditelja grada Sremska Mitrovica
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana konstitutivna sednica Saveta roditelja grada Sremska Mitrovica

16. decembar 2022. godine

U Gradskoj kući, u utorak, 14. decembra održana je konstitutivna sednica Saveta roditelja Grada Sremska Mitrovica.

Rešenjem o imenovanju Skupštine grada formiran je Savet roditelja Grada koji u svom sastavu ima po dva predstavnika iz osnovnih i srednjih škola i iz Predškolske ustanove „Pčelica“ i Predškolske ustanove „Stonogica“.

Sednicom su predsedavali koordinatori Saveta koji su ispred Grada odnosno ispred predstavnika škola zaduženi da prate i pomognu njihov rad: Bogdan Božin, savetnik u Gradskoj upravi zadužen za poslove iz oblasti obrazovanja i Dragana Sretenović, predsednik Aktiva osnovnih škola.

Bogdan Božin pozdravio je i upoznao prisutne da Savet roditelja Grada predstavlja savetodavno telo, da se otvara mogućnost za aktivnije učešće i povezivanje roditelja, obrazovno-vaspitnih ustanova i Grada u interesu dece predškolskog i školskog uzrasta, dok je Dragana Sretenović upoznala prisutne sa Pravilnikom o radu i delokrugom rada, kao i dosadašnjim iskustvima u radu.

Ključne promene se mogu desiti upravo vidljivijom ulogom roditelja, te konstruktivnim predlozima i rešenjima doprineće se stvaranju povoljnije klime sa ciljem unapređenja obrazovanja i vaspitanja a naročito aktuelnih rešavanja bezbednosti i zaštite dece i učenika, kao i drugih učesnika u obrazovno-vaspitnom procesu – rekao je Bogdan Božin otvarajući sednicu.

Za predsednika Saveta izabrana je Nataša Mihajlović (Mitrovačka gimnazija), za zamenika predsednika Marina Vladisavljević (PU “Pčelica“), a za zapisničara Gordana Sudarević (OŠ “Boško Palkovljević Pinki “).
Zvanično je izborom predsednika i zamenika predsednika Savet počeo sa radom i najavljene su neke od inicijativa u vezi veće zaštite i bezbednosti učenika.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: