• petak, 12. jul 2024.
Žilići iz Martinaca – najbolje gazdinstvo u Srbiji
Društvo | Vesti | Poljoprivreda | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Žilići iz Martinaca – najbolje gazdinstvo u Srbiji

17. septembar 2022. godine

Poljoprivredno gazdinstvo Aleksandra Žilića iz mitrovačkog sela Martinci proglašeno je za najbolje poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji u 2022. godini, po konkursu koje je raspisalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP, u saradnji sa kompanijom Color Media Communications i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine. 

Aleksandar Žilić zajedno sa svojom suprugom bavi se mlečnim govedarstvom.  Imaju dvoje dece od četiri i šest godina, koja roditeljima rado priskoče u pomoć. Na svom gazdinstvo poseduju 14 krava, a od pomuženog mleka proizvode sir na svom gazdinstvu – tvrdi, mladi, kriške…

Кako je rekao Žilić, prilikom predstavljanja svog gazdinstva, supruzi i njemu poljoprivreda je osnovni izvor prihoda. Unapređuju proizvodnju, a takođe rade na svojoj edukaciji prateći kurseve i stručna predavanja kako iz oblasti proizvodnje sira, tako i iz oblasti marketinga.

Nagrada od 500.000 dinara svakako će im značiti za ulaganje u modernu opremu i dalji razvoj i napredak njihovog poljoprivrednog gazdinstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: