• sreda, 24. jul 2024.
Treća Međunarodna fotografsko-ekološka kolonija „Dunav“
Društvo | Kultura | Beočin
0 Komentara

Treća Međunarodna fotografsko-ekološka kolonija „Dunav“

25. avgust 2022. godine

U petak, 26. avgusta u Novom Sadu i Beočinu, održaće se „Treća Međunarodna fotografsko-ekološka kolonija“. Prisustvo su potvrdili studenti iz Beograda, Novog Sada, Niša i Mostara. Već treću godinu se realizuje ovaj projekat koji okuplja uglavnom mlade studente fotografije koji fotografišu Dunav, ostavljajući ozbiljan dokumentarni trag jednog vremena. Organizatori kolonije su Društvo novih medija iz Beočina i Ars akademija iz Novog Sada.

Ideja je da fotografi zabeleže motive Dunava i okoline sa umetničkog i dokumentarnog aspekta, prikazujući lepote prirode, ali na žalost i onu ružnu stranu čovekovog odnosa prema prirodi.

Cilj ove Međunarodne fotografsko-ekološke kolonije je da zajedničkim radom, putem izložbi nastalih na koloniji, ukažu građanima na izvesne ekološke probleme i da se kroz razne medije podigne svest građana o očuvanju životne sredine.

Predviđen je i prateći program izložbe:
1.Izložba umetničkih slika „Silikonologija“ na platnu autora mr Tomislava Zovka, akademskog slikara, profesora u LOGOS CENTRU Mostar.
Otvaranje je 25. avgusta 2022. godine sa početkom u 19 sati, u galeriji Društva književnika Vojvodine DКV, ul. Braće Ribnikar 5, Novi Sad.
2.Izložba fotografija „Кoncertna fotografija“ msr Željka Savića, predavača fotografije u LOGOS CENTRU Mostar i Ars akademiji iz Novog Sada.
Otvaranje je 26. avgusta 2022. godine sa početkom u 13 časova u galeriji Centra za kulturu, sport i turizam opštine Beočin, ul. Trg Cara Lazara 1, Beočin.
3.Druga Međunarodna fotografsko-ekološka izložba, otvaranje je 26. avgusta 2022. godine, sa početkom u 20 sati u galeriji FORMA – UPIDIV, ul. Ilije Ognjanovića 3, Novi Sad.

Foto: Maja Perić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: