• Friday, 1. July 2022.
“Miholjski susreti sela“ ove godine u Velikim Radincima
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

“Miholjski susreti sela“ ove godine u Velikim Radincima

24. June 2022. godine

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ ove godine će se održati u centralnom selu fruškogorja Velikim Radincima.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo za brigu o selu, sa ciljem afirmacije ruralnih područja i njihovih običaja. Takođe, još jedan od ciljeva ove manifestacije jeste i povezivanje sela, a prošle godine manifestacija je održana u Bešenovu i okupila meštane još deset mitrovačkih sela. Za organizaciju ovogodišnjih “Miholjskih susreta sela” zadužena je Mesna zajednica Veliki Radinci, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Gradska uprava za kulturu i sport.

Ove godine manifestacija će biti organizovana u 87 lokalnih samouprava, u periodu od 1. jula do 1. decembra, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 41,3 miliona dinara.

Po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“, Grad Sremska Mitrovica je ostvario pravo na sredstva u iznosu od 500.000 dinara.

Manifestacija je planirana za jesen, sa ciljem da okupi što veći broj mitrovačkih sela, kroz razne aktivnosti koje promovišu negovanje tradicionalnog načina života, kulturno-istorijsko nasleđe, uz obogaćenje društvenog i sportskog života meštana.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: