• četvrtak, 6. oktobar 2022.
Svetlana Praskić pesnikinja iz Kuzmina: Stihovi inspirisani ljubavlju
Projekti
0 Komentara

Svetlana Praskić pesnikinja iz Kuzmina: Stihovi inspirisani ljubavlju

27. decembar 2021. godine

Svetlana Praskić, rođena Erdevičanka, nastanjena u Кuzminu, potiče iz porodice u kojoj je bilo četvoro dece, ali je ona, kako sama priznaje, kao najmlađa bila velika maza. Često je otac znao da joj recituje pesme i priča o zavičaju, a Svetlana je to pažljivo slušala i tako razvila emocije prema poeziji. Sa pisanjem je počela da se bavi još u osnovnoj školi kroz sastave iz srpskog jezika, kada upoznaje lepotu pisane reči.

– Poeziju pišem inspirisana stvarnim događajima iz moje okoline i kao dar dragim osobama. Opisujem ljubav kao duhovno savršenstvo koje posedujemo samo onda kad nam je čisto srce. Ogromnu podršku imam od supruga Saše koji- iako često odsutan zbog posla kojim se bavi, istinski podržava i zajedno sa mnom i sinom voli moje pesme. Sin Nemanja, učenik petog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” takođe pokazuje veliku srčanost pri recitovanju pesama, pevanju i zajedničkom stvaranju novih dela. Moje radove prepoznala je i počela da objavljuje učiteljica Ljubica Serdar u svom elektronskom časopisu, i mogu slobodno reći da mi je ona raširila jedra i usmerila me ka povoljnom vetru, na čemu sam joj beskrajno zahvalna. Moje pesme bude u ljudima posebnu emociju, a to mi i jeste želja – da u eri otuđenosti od emocija, druženja i bilo koje bliskosti vratim prave vrednosti- probudim ono iskonsko, lepo i posebno. Svoje pesme čitam i iznova ih proživljavam isto onako kao što ih stavljajući na papir slikovito doživljavam u glavi – kaže o svom stvaralaštvu Svetlana Praskić iz Кuzmina.

Ona dodaje da joj je velika želja i put ka stvaranju novih dela izdavanje knjige, a ambicije ima i prema pisanju pesama za estradne umetnike koji bi njenu reč mogli pretočiti u pesmu.

Svoje stihove čitala je ovog leta na manifestaciji u Кuzminu, kao i u školi tokom održavanja Dečije nedelje.

S. M.

Tekst objavljen u okviru projekta “Seoski divani” koji je sufinansiran sredstvima budžeta Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: