• Sunday, 22. May 2022.
Mladenova raketa poletela do zlata
Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Mladenova raketa poletela do zlata

19. October 2021. godine

Petnaestogodišnji Mladen Bunčić, član Aero kluba Nova Pazova kao i Vazduhoplovne reprezentacije Srbije u oktobru na svetskom prvenstvu u raketnom modelarstvu u Rumuniji osvojio je prvo mesto u svojoj kategoriji, a njegova raketa poletela je neverovatnih 399,2 metara. 

U vitrini ovog mladića nalazi se ogroman broj medalja, pehara i pohvalnica, a pored svega Novopazovčaninu je Vazduhoplovni savez Srbije dodelio plaketu zlatnog orla 2019. dok ga je naredne godine Opština Stara Pazova, Sportski savez i RTV Stara Pazova proglasila za sportistu godine.

Direktor aero kluba Nova Pazova Nikola Bunčić istakao je da je od samog osnivanja pa do danas klub iznedrio veliki broj talenata u kategoriji vazduhoplovnog i raketnog modelarstva, ali da ovakav uspeh mladog juniora nije očekivao te da se osećao ponosno kada je u rumunskom gradu zasvirala srpska himna. 

Mladen je naveo da u budućnosti planira da se bavi programiranjem, a da će se modelarstvu posvetiti rekreativno, jer kako kaže, ne planira baš da leti u svemir, i poziva sve sugrađane da se učlane u aero klub Nova Pazova.

Izvor/foto: rtvstarapazova.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: