• subota, 13. april 2024.
Milion dinara za udruženja građana
Vesti
0 Komentara

Milion dinara za udruženja građana

1. septembar 2021. godine

Direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica Dušica Pavlović u ponedeljak je potpisala ugovore o dodeli bespovratnih sredstava sa predstavnicima 12 udruženja građana.

Sredstva se dodeljuju putem konkursa koji je Agencija raspisala u junu mesecu, a ukupno opredeljena sredstva za finansiranje rada udruženja građana po ovom konkursu iznose miliona dinara.

-Posebno mi je drago što udruženja sredstva namenski koriste, prevshodno za kupovinu opreme, pa će tako ove godine Udruženje „Mitrovačka dobra bašta“ sredstva iskorstiti za nabavku mlina za voće, a primera radi prošle godine sredstva po ovom konkursu jedno voćarsko udruženje iskoristilo je za kupovinu makaza za orezivanje voća – rekla je prilikom potpisivanja ugovora Pavlović.

Direktorica je podsetila da Agencija ovu meru pomoći udruženjima građana primenjuje od samog svog osnivanja 2013. godine.

-Do kraja godine očekuje nas raspisivanje još dve mere u oblasti ruralnog razvoja, a to su mere u oblasti marketinga za vinarstvo i vinogradarstvo, kao i za seoski turizam, a kako bi podstakli ove oblasti koje su izuzetno značajne i imaju veliki potencijal u našem gradu – kaže Pavlović.

Vukosava Tešanović, predsednica Udruženja „Mitrovačka dobra bašta“ iz Grgurevaca nije krila zadovoljstvo i kako je istakla, zahvaljujući sredstvima udruženje na čijem je čelu će u značajnoj meri unaprediti svoj rad.

-Naše udruženje je relativno mlado, osnovano je 2018. godine u okviru projekta „ONAsnaživanje“ koji je realizovao Fond B92 i sva sredstva koja obezbedimo na ovaj način su nam od izuzetnog značaja, jer ćemo upravo zahvaljujući njima mi moći da nabavimo mlin za voće. S obzirom da se bavimo proizvodnjom sokova bez šećera, ta mašina će nam u velikoj meri olakšati proces do našeg krajnjeg proizvoda – rekla je Tešanović.

Predsednica je dodala da će u narednom periodu udruženje nastaviti sa vrednim radom, te da veruje da će „Mitrovačka dobra bašta“ u bližoj budućnosti postati jedan svojevrstan brend Grgurevaca.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: