• utorak, 16. april 2024.
Mali fudbal u Adaševcima: Tradicija duga tri decenije
Sport
0 Komentara

Mali fudbal u Adaševcima: Tradicija duga tri decenije

10. avgust 2021. godine

Ljubitelji fudbala, tačnije malog fudbala u Adaševcima, mogu se pohvaliti tradicijom dugom tri decenije: organizovanjem turnira pod zanimljivim nazivom „Šor“. Svaka ulica, tj. šor ima svoju ekipu i nadmeću se među sobom za titulu najbolje. Ovogodišnji, trideseti jubilarni turnir je u toku.

-Utakmica za 3. mesto, odnosno finale, igra se 13. avgusta – kaže Stevan Grbatinić, organizatir turnira. Kako dalje objašnjava, na turniru učestvuje devet ekipa, koje igraju po liga sistemu (svako sa svakim).

-Došli smo na ideju da se vratimo prvobitnom sistemu takmičenja, koji je svojevremeno uveo Žikica Jovičili, osnivač turnira. Nakon prve faze takmičenja, poslednjeplasirana ekipa napušta takmičenje, po kup sistemu nastavlja osam ekipa. U sredu, 11. avgusta, igraju se mečevi četvrtine finala, a dan kasnije utakmice polufinala. Ove godine su najozbiljniji kandidati za prvo mesto „Topolik“ i „Mala Palanka“ – dodaje Grbatinić.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg turnira je Nikola Đurić, koji igra za „Ukrajčane“. Iako ima samo 14 godina i pre dve godine je bio proglašen za najperspektivnijeg fudbalera, može se pohvaliti sjajnom efikasnošću: za sada je postigao 12 golova.

Ž. Radivojević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: