• sreda, 10. avgust 2022.
Sremska Mitrovica: Šta radi, a šta ne narednih pet dana
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sremska Mitrovica: Šta radi, a šta ne narednih pet dana

16. mart 2021. godine

Štab za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici usaglasio je protivepidemiološke mere na području grada sa merama koje je danas doneo republički Krizni štab.

Prema rečima komunalnog inspektora Miloša Madžića, večeras od 20, odnosno 21 čas, pa sve do ponedeljka, biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti, tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni i sportske hale.

Kako kaže, mere zatvaranja ne odnose se na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti, kao ni na organe, odnosno, šaltere državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva i menjačnice.

Takođe, moći će da rade i apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije veterinarske apoteke, prodavnice stočne hrane, pet šopovi, a radno vreme svih objekata koji će raditi biće identično kao i za vikend.

Zelene pijace na području grada, uključujući i tržnicu, radiće od 7 do 14 časova.

Benzinske pumpe u delatnosti prodaje goriva moći će da rade neograničeno, kao i dostava hrane.

Smeštajni objekti moći će da pružaju usluge licima koja su već njihovi korisnici, a, kada je reč o sportu, treninge će moći da imaju samo pripadnici registrovanih klubova u svrhu priprema za registrovana sportska takmičenja.

Tokom zatvaranja moći će da rade i samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja mez ulaska u objekat, odnosno, kiosci i trafike, kao i uslužni objekti koji ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika, poput obućara, staklorezaca, krojača, stolara, vulkanizera, tehničkih pregleda, auto perionica i slično.

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: