• petak, 27. maj 2022.
U redovnoj odbrani 152 kilometra vodotokova u Vojvodini
Društvo
0 Komentara

U redovnoj odbrani 152 kilometra vodotokova u Vojvodini

3. jun 2019. godine

Redovna odbrana na 13 kilometara Dunava kod Novog Sada uvedena je prošle sedmice, a od jutros je u redovnoj odbrani još skoro 140 kilometara odbrambenih linija u Vojvodini. Odbrana je uvedena na delu Dunava kod Bezdana, na Tisi kod Titela, na delovima Begeja, Tamiša i Brzave. RHMZ prognozira da će vodostaji da rastu i narednih nekoliko dana, ali ne bi trebalo da bude problema u branjenom području, saopštila je Služba za odnose s javnošću i protokol JVP „Vode Vojvodine.

Zbog velike količine padavina, koje su na pojedinim područjima Vojvodine u proteklom periodu bile znatno iznad prosečnih, uvedena je i odbrana od poplava od unutrašnjih voda. Najviše problema prave unutrašnje vode u delovima Sremske Mitrovice i u atarima Titela i Belog Blata. Napominjemo da odvođenje suvišnih voda iz naseljenih mesta nije u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“ nego lokalnih komunalnih preduzeća, naglašavaju iz ovog preduzeća.

U skladu sa Opštim i Operativnim planom za odbranu od poplava, uvedena su dežurstva, teren se redovno obilazi, a sve službe JVP „Vode Vojvodine“ su spremne da reaguju u slučaju potrebe.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: