• sreda, 29. novembar 2023.
Klasika sreće film u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Kultura | Vesti
0 Komentara

Klasika sreće film u Sremskoj Mitrovici

15. mart 2019. godine

Sremska Mitrovica – Duo koji čine David Kumpare (klarinet) i Sandro Vešligaj (klavir), umetnici iz Pule ( Hrvatska), održaće 16. marta u Galeriji „Lazar Vozarević” koncert „Klasika sreće film” . Koncert počinje u 19 časova, ulaz se ne plaća, a organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart”.
Kao duo, Kumpare i Vešligaj uspešno sarađuju i nastupaju dugi niz godina. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, osvojenih na prestižnim takmičenjima u Hrvatskoj i u inostranstvu. Ova dva umetnika trenutno pohađaju program jednogodišnjeg usavršavanja na Akademiji Sveta Cecilija u Bergamu (Accademia Musicale Santa Cecilia Bergamo).
Koncert „Klasika sreće film” biće prilika da se publici predstave izvođenjem pojedinih kompozicija klasične muzike i obrada muzičkih tema iz nekoliko filmova, kao što su Čarobnjak iz Oza, Kum, Doktor Živago, Ljubavna priča i još neki.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: