• Monday, 29. May 2023.
Još 13 ilegalaca otkriveno na granici sa Hrvatskom
Crna hronika
0 Komentara

Još 13 ilegalaca otkriveno na granici sa Hrvatskom

14. February 2018. godine

Carinici su u saradnji sa policijom u poslednjih nekoliko dana sprečili još 13 migranata da neopaženo pređu preko državne granice, saopštila je Uprava carina.

Iranka i Iranac Sid 14 02 2018Na izlaznoj strani graničnog prelaza Šid, 14. februara 2018. godine zaustavljena su dva pokušaja ilegalnog izlaska iz zemlje.

Nešto posle ponoći na carinsku kontrolu stigao je kamion gornjomilanovačkih registarskih oznaka kojim su transportovane 3 tone sunđera iz Srbije ka Hrvatskoj.

Vozač je rekao carinskim službenicima da sumnja da se u prikolici nalaze ilegalni migranti jer je, čekajući u koloni na izlazu iz Srbije, primetio neke ljude oko svog kamiona i pokušao više puta da ih otera.

Ispostavilo se da je bio u pravu, pošto su carinici u tovaru sunđera otkrili trojicu mladića iz Avganistana, od kojih najmlađi ima samo 16 godina.

Istog dana, u ranim jutarnjim časovima, na istom graničnom prelazu u kamionu čačanskih registarskih oznaka koji je transportovao frižidere za italijansko tržište pronađeni su  muškarac i žena iz Irana.

Ilegalac u prikolici Sid 13 02 2018Prethodnog dana, opet na izlazu graničnog prelaza Šid, u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio tekstil od Bugarske ka Hrvatskoj otkrivena su još četvorica „slepih putnika“.

Naime, vozač je carinicima rekao da je primetio presečenu sajlu na kamionu i da je čuo glasove koji su dopirali iz prikolice. Reč je o mladićima iz Indije, Bangladeša i Iraka, starosti između 35 i 16 godina.

Takođe, na izlazu graničnog prelaza Batrovci su 11. februara pomoću skenera u prikolici kamiona pronađena još četvorica migranata iz Avganistana.

Ovaj pokušaj ilegalnog prelaska preko granice otkriven je u šleperu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio rezervne delove, lim i transportnu ambalažu iz Makedonije za slovenačko tržište.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: