• četvrtak, 28. septembar 2023.
Grafičke kartice vredne 700.000 dinara krio ispod poklopca za rezervni točak
Crna hronika
0 Komentara

Grafičke kartice vredne 700.000 dinara krio ispod poklopca za rezervni točak

13. jul 2017. godine

Carinici su 11. jula 2017. godine na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj da u Srbiju budu unete neprijavljene grafičke kartice čija ukupna vrednost iznosi gotovo 700.000 dinara.

VOZILO U KOJEM SU BILE SKRIVENE GRAFICKE KARTICEKako je saopštila Uprava carina, prekršaj je otkriven u večernjim časovima, tokom kontrole automobila marke “BMW”, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim se  na prelaz dovezao državljanin Hrvatske.

Uprkos tome što vozač nije ništa prijavio za carinjenje, u gepeku ispod poklopca za rezervni točak pronađeno je deset “Ge Force” grafičkih kartica za koje je naknadno pokazao i račun u iznosu od 41.000 hrvatskih kuna. Tom prilikom je carinicima rekao da je kartice imao nameru da proda jednoj firmi iz Novog Sada.

Kako je reč o stranom državljaninu, prekršajni sud u Šidu je po hitnom postupku doneo presudu kojom je pomenuti putnik kažnjen novčano i trajnim oduzimanjem navedene računarske opreme.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: