• nedelja, 5. decembar 2021.
Praktični saveti za kuću
Sremicin kutak
0 Komentara

Praktični saveti za kuću

21. april 2017. godine

Operite male igračke u veš mašini

Lego kockice, sitne figurice i loptice sa kojima se igraju vaša deca su prepuna prljavštine, a da ih ručno operemo bio bi nam potreban čitav dan. Ipak, rešenje postoji. Stavite sve sitne igračkice u platnenu kesu ili vrećicu u kojoj je stajao krompir i operite ih u veš mašini, na visokoj temperaturi.
Očistite dlake od kućnih ljubimaca gumenom rukavicom

Stavite gumenu rukavicu na ruku i zatim pređite preko namještaja na kojem su vaši kućni ljubimci ostavili dlake. Dlake će se zalepiti za rukavicu, a vi je kasnije samo isperite pod mlazom hladne vode.
Očistite ostatke tvrde vode sa česme

Oni ružni beli tragovi tvrde vode oko vaših česmi mogu se jednostavno ukolniti uz pomoć sirćeta. Namočite kuhinjske ručnike u sirće i omotajte oko mesta na česmama gde se uhvatilo najviše naslaga i ostavite da stoji 20 minuta. Ako se ubrusi osuše još ih našpricajte sirćetom. Nakon 20 minuta skinite ubruse izribajte ostatke tvrde vode četkicom za zube i ponovo ponovite postupak, ali ovog puta neka ubrusi stoje oko sat vremena. Nakon toga neće vam biti potrebno posebno ribanje, a vaše česme će blistati kao da ste kupili nove.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: