• sreda, 21. februar 2024.
Kako je otkriveno 4,2 miliona cigareta u dizalici
Crna hronika
0 Komentara

Kako je otkriveno 4,2 miliona cigareta u dizalici

24. mart 2016. godine

Batrovci – Zahvaljujući integrisanom upravljanju granicom i saradnji carinika i policije graničnog prelaza Šid i službenika Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja na Batrovcima, 22. marta 2016. godine uspešno je sprečeno krijumčarenje više od 4,2 miliona cigareta.

2 pregled skenerom Bugarski kamion koji je prevozio četiri metalna dela konstrukcije za teleskopske dizalice (kranove), iz Bugarske ka Italiji, pojavio se oko 14 časova na graničnom prelazu Šid. Izdvojen je za detaljnu kontrolu, ali vizuelnim pregledom nije pronađeno ništa. Kako je merenje „busterom“ pokazalo nejednake vrednosti gustine materijala, carinici su posumnjali da se u fabričkim šupljinama dizalice nešto krijumčari. Međutim, pošto kamion zbog gabarita i specifičnosti robe nije mogao biti pregledan na tom graničnom prelazu, u policijskoj pratnji je sproveden do graničnog prelaza Batrovci, gde je izvršeno snimanje mobilnim skenerom. Analizom dobijene slike uočene su nepravilnosti u unutrašnjim delovima dizalice.

Prilikom fizičkog pregleda i demontaže iz fabričkih šupljina je izvađeno 4.238.600 cigareta „Marble“ bez akciznih markica, čija je vrednost procenjena na preko 52 miliona dinara – saopštila je Uprava carina

– U šleperu sa poluprikolicom marke “reno”, otkriveno je i zaplenjeno 21.193. boksa cigareta “marbl filter de luks”, bez akciznih markica. Cigarete su bile sakrivene u šupljim delovima krana koji je šleperom za Italiju prevozio bugarski državljanin S.D. (43), precizira se u saopštenju policije.

Po nalogu nadležnog tužioca, za vozača je određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu za krivično delo krijumčarenje, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: