• subota, 18. maj 2024.
TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

19. maj 2015. godine

Sremska Mitrovica – Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ i Medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice su pobednici Gradskog takmičenja u pružanju prve pomoći koje je protekle sedmice organizovao Crveni krst Sremska Mitrovica. U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, koja se svake godine tradicionalno obeležava od 8. do 15. maja, Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći je održano u parku kod Hrvatskog doma. Na takmičenju su u kategoriji podmlatka učestvovali: OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Sremska Mitrovica, OŠ „Sveti Sava“, Sremska Mitrovica“, OŠ „Branko Radičević“, Kuzmin, OŠ „Boško Pakovljević Pinki“, Sremska Mitrovica i OŠ “Slobodan Bajić Paja“, Sremska Mitrovica, a u kategoriji omladine su se takmičili učenici: Ekonomske škole „9. maj“, Medicinske škole „Draginja Nikšić“ i Mitrovačke gimnazije.

– Ovo je prilika da osnovci i srednjoškolci prezentuju znanje i veštine koje su stekli u prethodna tri meseca o pružanju prve pomoći. Učenici se takmiče u tri simulativne vežbe, zbrinjavanju povređenih u nezgodama, jednoj saobraćajnoj nesreći i u simulaciji reanimacije – rekla je Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta Sremska Mitrovica.  

Prvoplasirane ekipe prve pomoći na Gradskom takmičenju iz obe kategorije učestvovaće na Pokrajinskom takmičenju koje će se održati u Somboru 30. i 31. maja ove godine.

 M. T. – Sl. N.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: