• subota, 13. april 2024.
Udahnuti život oronulom Špicerovom dvorcu
Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

Udahnuti život oronulom Špicerovom dvorcu

16. avgust 2012. godine

Sadašnji izgled Starog dvorca u Beočinu

Beočin – Nevesela, čak tragična sudbina beočinskog dvorca Orenštajn – Špicer (poznatijeg kao Stari dvorac), podignutog krajem 19. veka i “zaštićenog” kulturnog dobra od velikog značaja, dobro je poznata građanima Beočina, ali i našim čitaocima. Još 1997. godine ovo, nekada prelepo zdanje, bilo je u solidnom stanju, u funkciji reprezentativnog restorana, sve sa vitražima na prozorima. Danas je potpuna ruina, kojoj prevelike nade ne daje ni činjenica da je prošle godine potpisan ugovor o obnovi, zaštiti i korišćenju Starog dvorca.

Imajući sve to u vidu, a i sopstvene programske zadatke, Asocijacija “Kulturanova” iz Novog Sada odlučila je da u dvorcu Špicerovih, 2. septembra, organizuje prigodan multimedijalni performans. Posetioci će moći da istražuju unutrašnjost oronule arhitektonske lepotice, koju bi umetnici oživeli kroz različite multimedijalne efekte i plesne tačke.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: