• petak, 19. april 2024.
„Kapija uspeha“ i za Sremce
Društvo | Vesti
0 Komentara

„Kapija uspeha“ i za Sremce

28. februar 2017. godine

Novi Sad – U Pokrajinskoj vladi danas su dodeljena priznanja “Kapije uspeha”, koje se dodeljuje kontinuirano već 25 godina, i to najboljima za dostignuti kvalitet usluga u kategorisanim objektima smeštaja, restoranima i objektima koji na najbolji način predstavljaju multietničku zajednicu Vojvodine i značajno oblikuju vojvođanske turističke vrednosti. Pored „Kapije uspeha“, Privredna komora Vojvodine plaketama za kvalitet usluga nagrađuje i preduzeća koja su dostigle zavidan nivo organizacije poslovanja i odnosa prema gostu u svim kategorijama.
Priznanje za TOSICNU KUCU„Kapije uspeha“ kao najviše priznanje za kvalitet usluga za 2016. godinu u svojim kategorijama dobili su Etno naselje i etno hotel „Vrdnička kula“ (Banja Vrdnik), hotel „Premijer prezident“ (Sremski Karlovci), Vinarija „Deurić“ (Mala Remeta), Salaš Đorđević (Šupljik); dok su dobitnici plaketa za kvalitet usluga Restoran CFK (Vrbas), Etno kuća „Tošina kuća“ (Jarak), Salaš Tatić (Turija), Art kafe (Kanjiža), Porodični podrum vina „Selekta“ (Gudurica) i porodična vinarija „Vinik“ (Vršac).

Čestitajući dobitnicima nagrada na dobijenim priznanjima, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je pozvao turističke radnike i preduzetnike da udruže znanje, ideje i kapacitete, kako bi od Vojvodine zajednički napravili raskošnu i svima privlačnu turističku destinaciju kakva ona, kako je rekao, i treba i može da bude.

KAPIJA USPEHA FOTO Pokrajinska vladaPotpredsednik Milićević je rekao da realnost govori da je Srbija u 2016. prekoračila „magičnu granicu od milijardu evra prihoda od turizma“, kao i da je tom uspehu Vojvodina doprinela u velikoj meri – tokom 2016. godine u Vojvodini je boravilo preko 446.000 stranih i domaćih turista, što je oko 8 odsto više nego godinu dana ranije. Ti turisti ostvarili su preko 1.100.000 noćenja, što je za 13 procenata više nego u 2015. godini.

Rekavši da je turizam multidisciplinarna grana čiji razvoj utiče i na razvoj drugih delatnosti i podsetivši na činjenicu da je turistički potencijal Vojvodine izuzetno bogat, potpredsednik Pokrajinske vlade je konstatovao i da postoji veliki prostor za dodatni rast ove privredne grane.

„Ove godine izdvojićemo više za podsticajne mere u turizmu; gotovo 200 miliona dinara biće usmereno organizacijama, udruženjima i projektima u oblasti turizma“, rekao je potpredsednik Milićević.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da su dodeljena priznanja podrška najboljima a podsticaj svima, dok se u ime nagrađenih PKV-u na tome što ova institucija prepoznaje uloženi trud i postignuti napredak u poslovanju zahvalila Ivona Borojević, generalni menadžer hotela “Prezident”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: